{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
X

için Occasion Önerileri

    Aydınlatma Metni

    Son Güncelleme Tarihi: 12.03.2021

    WEBSİTESİ
    KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

    6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10’uncu maddesi uyarınca Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi (“Biz”, “Eren Perakende”) olarak, https://www.occasion.com.tr/ alan adlı internet sitemizi (“Websitesi”) kullanımınıza ilişkin siz Websitesi ziyaretçilerini (“Ziyaretçi”); kimliğimiz, kişisel verilerinizi işleme amaçlarımız, kime ve hangi amaçla aktardığımız, hukuki sebeplerimiz, işleme yöntemlerimiz ve haklarınız konusunda bilgilendirmek isteriz:

    • Veri Sorumlusu: Atatürk Mahallesi Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul Sitesi C2 Apt. No:2A/14 Ataşehir/İstanbul merkezinde kurulu 747512 sicil numaralı Eren Perakende ve Tekstil Anonim Şirketi

    Websitesi’ni kullanımınız sırasında işlenen kişisel verileriniz;

    • hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun ve belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmekte,
    • doğru ve gerektikçe güncel tutulmakta,
    • işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü kullanılmakta ve
    • hukuka uygun olarak belirlediğimiz saklama süresi boyunca muhafaza edilmektedir.
    Veri Kategorisi Veri Türü İlgili Kişi İşleme Amacı İşlememizdeki Hukuki Sebep Toplama Yöntemi Veri Aktarımı
    İşlem GÜvenliği IP Adresi Ziyaretçi Ziyaretçi’nin Websitesi‘ne erişim sağladığı cihazın tanımlanabilmesi 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun uyarınca Yer Sağlayıcı olarak yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek amacıyla,Trafik Bilgisi tanımının kapsamında yer alan IP Adresi verisini işlememizin zorunlu olması Websitesi’nde yer alan çerezler vasıtasıyla,otomatik Yargı mercileri tarafından talep edilmesi halinde yargı makamları ile ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (“BTİK”)’nun talep etmesi halinde mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek amacıyla BTİK ile paylaşılacaktır.
    Diğer Çerezler Ziyaretçi Websitesi’nde geçirilen süre ve bu süredeki faaliyetlerinin analiz edilerek kullanıcı deneyiminin artırılabilmesi Website verimliliği ve Ziyaretçi memnuniyetinin analiz edilebilmesi kapsamında özel hayat gizliliğinizi ihlal etmeyecek ölçüde meşru menfaatimiz için Çerez kullanmamızın zorunlu olması Websitesi’nde yer alan çerezler vasıtasıyla, otomatik Bu konudaki aydınlatılmış açık rızanıza bağlı olarak çerezin analiz edilebilmesi amacıyla, kullanılan çerezin türüne göre Related Digital, Facebook Pixel ve Google Analytics ile paylaşılabilecektir.

    *Bu Aydınlatma Metni’nde yer alan tüm veri türleri, Website sunucu ve altyapı hizmeti alınan sağlayıcı şirket ile paylaşılmaktadır. Bu veri aktarımı, işlediğimiz veri türlerinin bir sunucuda barındırılması ihtiyacını karşılamak üzere sunucuların ilgili şirket bünyesinde bulunmasından kaynaklanmakta olup aktif bir veri transferi gerektirmemekte ve barındırma hizmetinin doğası gereği gerçekleşmektedir.

    *Müşteri segmentasyonumuzun oluşturulması için işlenen tüm veri türleri ; müşteri ilişkileri yönetimi, müşteri deneyimi yönetimi, yeniden pazarlama faaliyetleri, analiz çalışmaları, hedefli pazarlama ve kişiselleştirme çalışmaları, kullanıcı deneyimi testleri ve Website iyileştirme çalışmaları kapsamında, bu hizmetlerin alındığı kuruluşlar ile paylaşılmaktadır. Bu veri aktarımı, anılan hizmetlerin alınabilmesi amacıyla yapılmakta ve sağlanan hizmetin doğası gereği gerçekleşmektedir. Sayılan amaçlar dışında bir aktarım amacı söz konusu olursa bu Aydınlatma Metni gerektiği şekilde güncellenecektir.

    ÇEREZ POLİTİKASI

    İşbu Çerez Politikası (“Politika”), Eren Perakende’ye ait https://www.occasion.com.tr/ alan adlı Websitesi için geçerlidir. Politika’da yer alan çerezler Website’mizi ziyaretleriniz sırasında sizlerin deneyimlerini geliştirmek, sizlere belirli hizmetler sunmak ile Website ve Ziyaretçi güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. İşbu Politika’da yer alan çerezlerin kullanımı başta KVKK olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata ve amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

    Eren Perakende olarak, Website’de kullanmakta olduğumuz çerezleri devre dışı bırakabilir, silebilir, değiştirebilir veya Websitesi’ne yeni çerezler ekleyebiliriz. Bu nedenle, işbu Politika’da yer alan bilgileri değiştirme hakkını saklı tutmaktayız. Güncel Politika üzerinde yapılan değişiklikler, erişiminize açık bir mecrada yayımlanması ile yürürlüğe girecektir. Metnin son güncelleme tarihine sayfanın üst kısmında ulaşabilirsiniz.

    Yukarıda belirtilen Website ve sayfalarına erişerek, işbu Politika uyarınca çerez kullanımını onaylamış olursunuz. Politika’da yer alan çerezlerin kullanılmasını istemediğiniz takdirde internet tarayıcınızın ayarlarını Politika’da belirtilen şekillerde düzenlemeli veya Website’mizi kullanmaktan kaçınmalısınız. Ancak çerezlerin kullanımına izin vermemek veya çerezleri silmek Website’mizin kullanımını olumsuz yönde etkileyebilir ve Website’de sunduğumuz bazı hizmetleri kullanamamanıza yol açabilir.

    Politika’mız ile amaçlanan, Ziyaretçiler’i çerezler vasıtası ile elde edilen kişisel verileri hakkında KVKK’nin 10’uncu maddesi uyarınca aydınlatmaktır. Aşağıda yer verilen tablolar, işbu Politika uyarınca kullanılmakta olan çerezler ve kullanım amaçlarını özetlemektedir.

    Çerez Nedir?

    Çerezler (cookies) web sunucuları tarafından internet tarayıcınıza gönderilen ve Website’ye erişmek için kullandığınız cihaza kaydedilerek, Website ziyaretinize yönelik bilgilerin depolandığı küçük boyutlu metin dosyalarıdır.

    Çerezlerin Kullanım Amacı Nedir?

    Çerezler, yukarıda belirtilen açıklamalar doğrultusunda Ziyaretçiler’imize daha uygun hizmet, ürün veya teklif sunmak için kullanılmakla beraber;

    • Website’mizin kullanılması için ihtiyaç duyulan teknik verilerin sağlanması,
    • Website’yi kullanım alışkanlıklarınıza ve ne şekilde kullandığınıza ilişkin bilgileri toplanması;
    • Başta 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik uyarınca, kanundan kaynaklanan ve/veya sözleşmelerin ifasına yönelik yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz için IP adresi gibi kişisel verilere ihtiyaç duyulması sebepleriyle kullanılmaktadır.

    Çerez Türleri ve İşlevleri

    Aşağıda sunulan tabloda Website’mizde kullanılan çerezlerin türlerine dair açıklamaları bulabilirsiniz.

    Çerez Türü Ne İşe Yarar Bu çerezler kişisel bilgilerimi toplar mı/kimliğimi tanımlayabilir mi?
    Zorunlu Bu çerezler, Website’mizin beklendiği gibi çalışabilmesi için gereklidir, özellikle aynı oturum içerisinde önceki sayfalara dönüldüğündeki eylemleri hatırlar. Bu çerezler tarafından depolanan veriler kullanılarak kimliğinizi ortaya çıkaracak kişi bazında tanımlama yapılamaz.
    Performans Bu çerezler, sitede ziyaret edilen alanlar, geçirilen süre ve Ziyaretçiler’in karşılarına çıkan hata mesajları gibi bilgileri raporlayarak Ziyaretçiler’in Websitesi ile girdiği etkileşimi anlamamızı sağlar. Bu çerezler tarafından depolanan veriler kullanılarak kimliğinizi ortaya çıkaracak kişi bazında tanımlama yapılamaz.
    İşlevsellik Bu çerezler, kullanıcıların Website’mize hangi ülkeden bağlandıkları, Website’yi hangi dilde kullandıkları gibi bilgileri hatırlar. Bu sayede elde edilen bilgiler kullanıcı tercihlerine yönelik hizmet sunulmasını sağlar. Bu çerezler, kullanıcı davranışları ile ilgili bilgileri anonim olarak toplar ve toplanan bu bilgiler Website’nin geliştirilmesi için raporlama amacıyla kullanılır.
    Hedefleme/Reklam Bu çerezler, kullanıcılara ilgi alanlarına yönelik içerik sunmak amacıyla kullanılmakla beraber aynı zamanda sunulan içerikleri kısıtlamak için de kullanılabilir. Bu çerezler tarafından depolanan veriler, Ziyaretçiler’in IP adresleri ile takip edilerek kimlik tanımlayıcı bilgiler toplayabilir.

    1. Parti ve 3. Parti Çerezler Nelerdir?

    • 1. Parti çerezler, tarafımızca yukarıda belirtilen amaçlara yönelik ve mevzuata uygun olarak Website’de kullanılmaktadır. 1. Parti çerezler https://www.occasion.com.tr/ web alanına ait çerezlerdir ve sizlere sunulan hizmetlerden yararlanabilmeniz için önem teşkil etmektedir. Bahsedilen çerezlerin devre dışı bırakılması veya silinmesi halinde Websitesi ile ilgili bazı temel fonksiyonlardan yoksun kalabilirsiniz.
    • 3. Parti çerezler https://www.occasion.com.tr/ web alanı adı dışında olan web sitelerine ait olan çerezlerdir. Bu çerezlerin amacı sunulan bazı ilave özelliklerin web sitesine entegre edilmesini sağlamaktır (örnek olarak, Map Box entegrasyonu ile lokasyon bilgisinin sağlanması).
    Kullandığımız 1. Parti Çerezler
    Çerez Adı Çerez Türü Saklandığı Süre
    OfferMiner_ID İşlevsellik 1 yıl 11 ay 20 gün
    VLCV1OK Hedefleme/Reklam 1 yıl 11 ay 20 gün
    VL_CM_0 Hedefleme/Reklam 1 yıl 11 ay 20 gün
    _fbp Hedefleme/Reklam 2 ay 30 gün
    _ga Performans 1 yıl 11 ay 30 gün
    _gat_UA-61350509-1 Performans/td> <1 gün
    _gat_UA-61350509-2 Performans <1 gün
    _gcl_au Performans 2 ay 30 gün
    _gid Performans 2 gün
    _n_did Hedefleme/Reklam 9 yıl 11 ay 28 gün
    _n_iid Hedefleme/Reklam 9 yıl 11 ay 28 gün
    _n_uid Hedefleme/Reklam 9 yıl 11 ay 28 gün
    ajs_anonymous_id İşlevsellik 11 ay 30 gün
    ajs_group_id Hedefleme/Reklam 11 ay 30 gün
    ajs_user_id Hedefleme/Reklam 11 ay 30 gün
    csrftoken Zorunlu 11 ay 29 gün
    cto_lwid İşlevsellik 1 yıl 29 gün
    scarab.visitor İşlevsellik 1 yıl
    scarab.profile İşlevsellik 1 yıl
    scarab.mayAdd İşlevsellik Oturum
    utmAff5dcheck Performans 5 gün
    Kullandığımız 3. Parti Çerezler
    Çerez Adı Sağlayıcı Çerez Türü Saklandığı Süre
    ts .creativecdn.com İşlevsellik 11 ay 30 gün
    u .creativecdn.com İşlevsellik 11 ay 30 gün
    IDE .doubleclick.net Hedefleme/Reklam 1 yıl 11 ay 30 gün
    NID .google.com Hedefleme/Reklam 6 ay 1 gün
    OM.3rd .visilabs.net Hedefleme/Reklam 20 yıl
    fr ..facebook.com Hedefleme/Reklam 1 yıl 11 ay 30 gün
    Çerezlerin Yönetilmesi

    Website’mizde kullanılan 1. Parti ve/veya 3. Parti çerezleri isteğiniz dahilinde, aşağıda verilen linkler aracılığıyla kullandığınız tarayıcı ayarlarına erişerek ve belirtilen adımları izleyerek yönetebilirsiniz. Ancak belirtmek isteriz ki devre dışı bırakılan çerezler, Websitesi kullanımınızı olumsuz yönde etkileyebilir ve Websitesi’nde sunulan bazı hizmetlerden yararlanamamanıza sebep olabilir.

    Bu Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni doğrultusunda sahip olduğunuz haklar aşağıdaki gibi özetlenebilir:

    Websitesi kullanımınıza ilişkin kişisel verilerinizin;

    • işlenip işlenmediğine,
    • işlenme amacına,
    • yurtiçine ya da yurtdışına aktarılmasına dair bilgi edinme;
    • amacına uygun işlenmesini,
    • yanlış veya eksikse düzeltilmesini ve üçüncü kişilerin haberdar edilmesini,
    • ilgili sebepler ortadan kalktıysa imha edilmesini ve üçüncü kişilerin haberdar edilmesini ve
    • uğradığınız zararların tazmin edilmesini talep etme;
    • amacına uygun işlenmesini,
    • yanlış veya eksikse düzeltilmesini ve üçüncü kişilerin haberdar edilmesini,
    • ilgili sebepler ortadan kalktıysa imha edilmesini ve üçüncü kişilerin haberdar edilmesini ve
    • uğradığınız zararların tazmin edilmesini itiraz etme.
    • otomatik sistemlerce yapılan analizler sebebiyle aleyhinize çıkan sonuçlara itiraz etme.

    Yukarıda belirtilmiş olan hakları kullanımınıza dair beyanı, kimliğinizi tespit edici belgeler ve talep konusu ile beraber aşağıdaki kanallar vasıtasıyla tarafımıza iletebilirsiniz:

    • kvkk@erenperakende.com adresine e-posta yolu ile güvenli elektronik imzalı ya da imzasız olarak iletmek suretiyle,
    • Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hesabınızdan, erenperakende@hs03.kep.tr KEP adresine güvenli elektronik imza ile imzalamak suretiyle,
    • Atatürk Mahallesi Ertuğrul Gazi Sokak Metropol İstanbul Sitesi C2 Apt. No:2A/14 Ataşehir/İstanbul adresine elden teslim etmek suretiyle veya noter ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla.

    Talebinizi 30 (otuz) günden fazla olmamak üzere en kısa sürede ve işlemin maliyeti olmadığı sürece ücret talep etmeksizin cevaplayacağımızı taahhüt ediyoruz.

    Ürün Favori Listenize Eklendi

    Ürün favori listenize eklendi, Favorilerim menüsünden görüntüleyebilirsiniz.

    KAPAT